четвер, 5 жовтня 2017 р.


Коли змінюється погода і час здебільшого доводиться присвячувати іншим видам діяльності, може бути важко знову взятися до навчання після довгого теплого літа. Як підготувати і налаштувати себе до нового шкільного сезону? Ось декілька порад.

Готуйтеся до шкільного режиму поступово.

Поступово привчайте себе до ранішого прокидання. Для цього щодня вставайте на 10-20 хвилин раніше, навіть на вихідних. Також намагайтеся лягати спати щодня в один і той самий час.
Так само намагайтеся встановити режим прийому їжі – такий, який буде у вас у шкільні дні. У такий спосіб ваш організм запрацює, як годинник, і вже скоро ви будете чудово почуватися.

Зробіть всі покупки.

Щоб не відволікатися на покупки і нічого не бракувати під час навчального року, серйозно поставтеся до шкільних покупок у серпні та на початку вересня.
Спочатку обов’язково складіть список речей, які необхідно купити, за категоріями: одяг і взуття, канцтовари, книжки тощо.
Роблячи покупки, насолоджуйтесь! Вибирайте зошити з гарними обкладинками, а ручки, якими хочеться писати саме вам. Це трошечки допоможе вашій мотивації до навчання.

Очистіть місце для нового.

Літо добре посприяло тому, щоб “очистити” ваші голівки для нових знань. Але вам потрібно також очистити своє оточення. У шухлядах та на полицях залишіть лише те, що точно будете використовувати у новому навчальному році. Усе зайве варто сховати чи викинути. Також доведеться відкласти літній одяг та звільнити місце для шкільного.
Так само варто очистити свій комп’ютер: звільнити якомога більше місця на жорсткому диску, поприбирати на робочому столі, видалити зайві закладки браузера тощо. Якщо ваш комп’ютер – зовсім новий, варто попіклуватися про встановлення всіх необхідних програм та оновлень до початку нового року. І перевірте наявність фарби у принтері!

Плануйте свій день та тиждень.

За зразком щоденника зі шкільними предметами корисним є планування решти часу та вихідних. Вибирайте найважливіші справи і розміщуйте їх на початку списку справ.
Так само плануйте і свій відпочинок – не перевантажуйте себе з самого початку. Пам’ятайте, що найкращий відпочинок – це зміна виду діяльності (з розумової на фізичну і навпаки).

Дружіть зі своїми вчителями.

У будь-якій школі є вчителі, що чудово знають і викладають свій предмет, а також і надихають. Намагайтеся сприймати зустріч із вчителями не як катастрофу, а як можливість навчитися чомусь корисному і перейняти цікавий досвід. Будьте відкритими до спілкування з хорошими людьми!

Ставте високі цілі.

Якою людиною і де би ви хотіли побачити себе рівно через рік? Де би ви хотіли бути і що робити? Визначте для себе, яким би хотіли бачити своє життя і які кроки у цьому навчальному році треба для цього робити.

Дивіться у майбутнє позитивно.

Усе нове приносить із собою несподіванки і приємні зміни. Отже, очікуйте від нового року тільки найкраще: він точно буде особливим і дуже цікавим. Якщо ви матимете в голові саме такі думки, то перехід з літа у новий сезон відбудеться легко. Любіть зміни і зустрічайте їх з радістю!

А як ви сприймаєте початок нового навчального року? Чи виникають у вас якісь проблеми і як ви боретесь з ними? Цікаво було б почитати у коментарях.

Немає коментарів:

Дописати коментар